• 2020/02/05

WATT doen wij slim en duurzaam?

.
Slim en duurzaam zijn, daar streven we bij WATT Factory naar. Maar hoe? Hier 12 van onze gewoontes:
.

1. Lokaal: koffie

Bij WATT Factory kopen we zoveel mogelijk lokaal. Onze koffie, het meest populaire drankje hier, komt van bij koffiebranderij Vandekerckhove. Dit familiebedrijf bestaat al 160 jaar! Louis is koffiebrander van de 5e generatie en Anna is naast theeliefhebber ook barista. Het volledige koffieproces, van groene boon tot en met de perfect gezette kop koffie is daardoor in huis aanwezig. En dat huis staat in de wijste stad van het land, Gent.
Lokaal: koffie

2. Lokaal: fruit

Ons fruit halen we bij De Wassende Maan. ViaVelo brengt onze biobox vol vers fruit persoonlijk naar WATT Factory. Elke maandag beginnen we de week hier met een portie vers biofruit!
Lokaal: fruit

3. Lokaal: Repair Café

Elk semester gaat in WATT Factory het Repair Café door. Repair Café vormt de brug tussen mensen met kapot materiaal en mensen die over de nodige praktijkkennis beschikken om dat materiaal te herstellen. Een initiatief dat we maar al te graag steunen, want iedereen gooit veel te veel weg tegenwoordig, met een berg onnodig afval tot gevolg.

Heb je zelf een kapotte fiets of mixer thuis die een tweede leven verdient?
Kom eens langs op de volgende editie! Hou de website van Repair Café in de gaten.

Lokaal: Repair Café

4. Bulk

Veel van onze etenswaren kopen wij in bulk. Op die manier halen we minder afval en plastiek in huis. Dit geldt voor onze koffie, thee én koekjes. Die laatste kopen we bij Betty & Albert in grote dozen, in plaats van apart verpakte koekjes. Tevens allen geproduceerd in België, big bonus!
Bulk

5. Ecologisch & biologisch

Bij de aankoop van bijvoorbeeld melk voor de vele cappuccino's, hapjes voor tijdens onze Thirsty Thursdays of simpelweg kuismiddel, zorgen we dat alles zo ecologisch en biologisch mogelijk is.

Only the best for our Wattfactorians!

Ecologisch & biologisch

6. Planten, planten, planten

Bij WATT Factory houden we van planten.

Alle soorten. Alle vormen. Alle groottes.

Hoe meer planten, hoe meer vreugde! En hoe beter de luchtkwaliteit uiteraard. De zuiverende werking van al onze tientallen planten zorgt ervoor dat het hier een stuk aangenamer en gezonder werken is! Met een top concentratie als resultaat.

planten
We houden zelfs zoveel van planten dat al onze nieuwe Wattfactorians in hun welkomstpakket een growing paper krijgen. Growing paper is duurzaam groeipapier. Je kan het kaartje binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand leggen, water geven en laten bloeien!
growing paper

7. Afval recycleren

Naast het recycleren van ons afval via gescheiden vuilbakken, steunen we ook initiatieven die afval hergebruiken.

Zo zijn een aantal van onze stijlvolle stoelen in de coworking space de "LJ 2 PET Felt Stack Chairs", gemaakt door Laurens van Wieringen. De duurzame stoelen zijn gemaakt van PET-vilt, gerecyclede plastic flessen en gerecycled hoogwaardig staal.

recycleren

8. Fair

Onze totebags, ons welkomstgeschenkje voor onze nieuwe Wattfactorians, zijn gemaakt door Fair and Square.

Fair and Square werkt als sales partner in België voor het 'Sewing The Seeds' project, onderdeel van de Samugam Foundation in India. Hun missie is om de financiering van de verschillende projecten van Samugam te voorzien door duurzame en eerlijke handgemaakte en -geprinte tassen te verkopen.

Ook onze WATT Factory stylo's zijn duurzaam: ze zijn bijna volledig van karton gemaakt!

fair

9. Shop on job

Shop on job is een innovatief en ecologisch concept dat de lokale handelaar bij de consument brengt in plaats van andersom. WATT Factory is dan ook graag testlocatie voor dit leuke concept!

Hoe werkt het?
Onze Wattfactorians bestellen en betalen hun boodschappen online via Shop on job en ze ontvangen een unieke code via sms of mail. Terwijl ze rustig verder werken, doet Shop on job hun boodschappen bij de lokale handelaar waarvoor ze kozen en plaatst alles in de versbox aan WATT Factory. Na hun werk vinden ze hun boodschappen terug in hun versbox, dankzij hun unieke code.

shop on job

10. Slimme toepassingen: TakeAir

Veel van onze Wattfactorians zijn bezig met slimme toepassingen. Ons gebouw bieden wij dan ook met plezier aan als ideale testomgeving.

Zo verbetert 
TakeAir onze binnenluchtkwaliteit met micro-organismen, die ze via de centrale luchtkanalen in ons gebouw verspreiden. Micro-organismen zoals diegenen die je in een bos vindt. Door deze organismen genieten wij dus in WATT Factory van een op en top gezond binnenluchtklimaat!

En... meer zuurstof voor ons brein = efficiënter werken!

takeair

11. Slimme toepassingen: OpenMotics

In WATT Factory installeerden we het OpenMotics-systeem. Dit biedt onze huurders toegang tot de licht- en verwarmingsregeling van hun eigen kantoor. WATT Factory krijgt tevens gedetailleerde metingen van het elektriciteitsverbruik binnen het hele gebouw. Beide functies zorgen ervoor dat het energieverbruik van WATT Factory zo efficiënt en laag mogelijk is en geeft ons de mogelijkheid dit steeds te optimaliseren.

Het platform van OpenMotics combineert betaalbare open source hardware met moderne cloud-oplossingen. Het intuïtieve platform leert van uw gedrag en past je verlichting en verwarming automatisch aan, aan je persoonlijke behoeftes. Met natuurlijk een lager energieverbruik als resultaat, goed voor het klimaat en je portemonnee!

openmotics

12. Slimme toepassingen: Partago

WATT Factory is lid van Partago, dé elektrische autodeel service van Gent.

We hebben een eigen Partago-auto voor onze deur staan, onze Xenner, die voor al onze Wattfactorians beschikbaar is voor reservatie. Extra handig: de wagen kan on-site opgeladen worden aan onze eigen elektrische laadpaal.

De Partago auto's, busjes en bestelwagens zijn 100% elektrisch en je kan ze boeken via je smartphone.

partago

Contact

WATT Factory
Vlasgaardstraat 52
9000 Gent
info@wattfactory.be

Follow us